Прокуратурата се отказа от делото, което образува срещу Асена Сербезова

NetNews

Прокуратурата се е отказала от делото срещу председателя на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова и се съгласи със съда, че в интервютата си пред медиите тя е изразила мнение, а не е всявала паника, каквото беше обвинението срещу нея.

На първа инстанция делото започна в Районния съд. Държавното обвинение беше категорично, че Сербезова всявала тревожност с твърдението си по време на пандемията, че можело да се стигне до недостиг на лекарства. Съдът не се съгласи и я оправда. Районната прокуратура обаче протестира и делото стигна до Градския съд.

Днес в съдебната зала от градската прокуратура заявиха, че не поддържат протеста, с мотив, че не е осъществен състав на престъплението.

В случая става въпрос за отстояване на мнение, изразено пред БНТ и БНР, което не е от характер на целенасочени, неверни и заблуждаващи съобщения за тревога. Подсъдимата правилно е оправдана, заяви прокурорът по делото и поиска от съда да бъде потвърдена изцяло оправдателната присъда.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гарелов разкри защо Виктор Николаев е отказал на "Панорама"

Иван Гарелов е поканил Виктор Николаев да бъде репортер в "Панорама" през 2003 г., пише plovdiv24.bg. По онова време Гарелов бе лицето на политическото предаване, а Николаев бе сред звездите на "Дарик радио". Виктор, още млад и зелен журналист, обаче категорично отказал на Гарелов. "Нямам никакъв интерес към телевизията. Моята […]