Протест на ресторантьорите на Ларгото (ВИДЕО)

NetNews

Хиляди се събраха от цялата страна пред Министерски съвет, за да подкрепят протеста, организиран от ресторантьорите от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Протестът им започна точно в 12 часа пред сградата на правителството в столицата. Те носят плакати с лика на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Акцията е на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и е под мотото “Марш към свободата”, отбелязва БГНЕС.

От бранша настояват заведенията да заработят на 1 февруари, а нощните клубове две седмици след това. Според представителите на затворените бизнеси, ресторантите не са и няма да са причина за разпространението на коронавируса и не са опасни места.

Сред надписите на плакатите, които хората носят се чете: “Не ни оставяте друг избор, освен гражданско неподчинение”, “1/3 от година в принудителна безработица”.

Хората скандират и питат: “трябва ли да се молим, за да работим”.

Ресторантьори разпространиха видео на зам-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който показва среден пръст на протестиращите пред Министерски съвет, пише "Евроком".

Припомняме, че във вчерашния ден премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов да разговаря с браншовите организации, за да се споразумеят за дата на отваряне на затворените, заради коронавирусните мерки, заведения, както и адекватно изплащане на средствата за подпомагане.

По-късно Ангелов издаде заповед, с която разреши работата на заведенията от 1-ви март. От БАЗ и СЗБ са категорични, че искат отваряне на дневните заведения от 1-ви февруари, а на нощните заведения от 1-ви март. По думите им ако това не се случи, те ще отворят протестно обектите си от 1-ви февруари, въпреки заповедта на здравния министър.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гръцки гранд обяви изненадващо Шинджи Кагава

Гръцкият гранд ПАОК обяви официално японеца Шинджи Кагава, който бе позабравен от футболната общественост в последните години. За последно японецът бе част от втородивизионния испански Реал Сарагоса, с които разтрогна преди 4 месеца. От тогава Кагава е свободен агент и търсеше ново предизвикателство. 31-годишният атакуващ халф ще има възможността да […]