Протест пред БНТ в подкрепа на министъра на културата

NetNews

Протест имаше тази вечер пред БНТ с искане за оставка на генералния директор Емил Кошлуков. Той е организиран от гражданско движение БОЕЦ и е в подкрепа на министъра на културата Велислав Минеков, който участва в предаването "Още от деня".

Министърът атакува БНТ, че е нарушила закона, като е направила пряко включване в редовно актуално предаване от пресконференция на ГЕРБ. Като отговор ръководството на обществената телевизия обяви, че сезира европейски институции, посланици и неправителствени организации в защита на медийната свобода.

Днес в БНТ беше внесена и подписка с искане за оставка на Емил Кошлуков от бивши служители на БНТ. Те съобщиха, че са рестартирали подписката от преди година, като са добавили и искане за оставка на СЕМ. От миналата година досега към подписката онлайн са се присъединили 2494 души.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заев: Трябва да приближим Западните Балкани до вътрешния пазар на ЕС

Икономическият и инвестиционен план на ЕС за Западните Балкани подкрепя дългосрочното икономическо укрепване на региона и в същото време стимулира регионалната интеграция. Прилагането на Плана ще стимулира икономическата активност, ще увеличи инвестициите и в обществения, и в частния сектор, ще засили конкурентността и иновациите, особено на малките и средните компании, […]