Проф. Ангелов и кметът на Свищов спасиха 10-г. момиченце от смърт

NetNews

10-годишна търновка се спаси от фатален край, благодарение на бързата реакция на здравния министър проф. Костадин Ангелов, кмета на Свищов Генчо Генчев и столични медици, информира borbabg.com

Момиченцето е оперирано по спешност в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, заради възпаление на апендиска, но след интервенцията вместо да се възстановява, започнало рязко да се влошава. Малката пациентка вдигнала висока температура и се сдобила с обриви и други странични реакции, довели до достигането ѝ в критично състояние.

Ужасени от неочаквания развой родителите потърсили помощ от градоначалника на крайдунавския град, защото били семейни приятели. Генчев веднага се обадил на здравния министър и споделил за случая.

Проф. Ангелов от своя страна веднага откликнал и още в същия ден момиченцето е транспортирано до УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ – София.

Специалистите от най-голямата спешна болница у нас установили, че организмът на малката търновка се бори с тежки усложнения от коронавирус и това е причината за критичното ѝ състояние.

Назначили ѝ нова терапия и още в същия ден започнало да настъпва облекчаване на симптомите. Медиците успели да смъкнат температурата и да повлияят обрива.

Семейството на детето изказва благодарности към всички, допринесли за възстановяването на малката госпожица.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Когато автомобилите се правеха от дизайнери, а не от счетоводители

Най-забележителното постижение на Харли Дж. Ърл – първи вицепрезидент на General Motors по дизайна и стила, за периода от 1927 до 1958 година, си остава концептуалният автомобил, който днес се смята за основна част от програмата на всеки сериозен производител. Ърл осъзнава нуждата от програмни модели, които да служат като […]