Проф. Буланов изпълнявал едновременно пет длъжности в „Александровска“

NetNews

Новоназначеният председател на борда на директорите на Александровска болница проф. Димитър Буланов, чието встъпване в длъжност беше спряно от Софийския градски съд, е изпълнявал едновременно пет длъжности. Две от тях – в разрез със закона. Това сподели зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров.

"Излезе, че проф. Буланов има правоотношения с болницата. Има два договора – един трудов и един граждански. Това е проблем, защото той, като независим член, няма право да има трудови взаимоотношения с лечебното заведение. Договорът е нарушен по две точки”, обясни заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров пред NOVA.

По думите му професорът рискува да бъде подведен под наказателна отговорност заради това, че е попълнил декларация, че не работи в болницата.

"Дано да е от незнание. Това обаче не променя обстоятелствата. Твърде много незнания и нелогични действия на този съвет на директорите се събраха”, обобщи д-р Петров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Игри на нерви в Черно море: руската агресия може само да ожесточи НАТО

Инцидентът с британския ескадрен миноносец край бреговете на Крим потвърждава: НАТО все по-често ще демонстрира, че смята полуострова за украински, а Украйна – за свой съюзник, пише в коментара си Константин Егерт. Британският кораб бил на не повече от 100 метра от руските. По радиото излъчвали предупреждения за откриване на […]