Проф. Ива Христова: Нивата новозаразени нарастват плавно

NetNews

Нивата на новозаразили се с коронавирус у нас нарастват плавно и все пак вероятността капацитетът на болниците да бъде запълнен буди притеснение. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ зам.-директорът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. д-р Ива Христова.

„Има ръст, както в процента на положителните проби, така и в общия брой на доказаните случаи. Надявам се да задържим едно ниво от около 3000, което ще бъде все пак добре. Мерките, които се обсъждат, са в случаи на повишаване и на това, че има голяма разлика между отделните области. Може би по областите ще е разумно да се затегнат мерките там, където не се справят добре“, обясни тя.

По думите ѝ британският вариант на COVID-19 се разпространява по-лесно, но няма данни да протича по-тежко или да води до повече смъртни случаи.

Засега у нас няма данни да циркулират други мутации на вируса, въпреки че в Европа вече са отчетени проби на нигерийския вариант, който засяга по-млади хора.

Проф. Христова подчерта, че дори преболедувал, човек отново може да се зарази, като не е задължително да е с разновидност на вируса – различна от тази, която е изкарал.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Любимата на Роналдо си почива на луксозна яхта

Половинката на Кристиано Роналдо Джорджина Родргиес реши да разнообрази своя семеен живот и гледането на своите деца докато любимият ѝ е зает с футболните си ангажименти с екипа на Ювентус. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Georgina Rodríguez (@georginagio) Аржентинката сподели поредица от снимки, на които се вижда […]