Проф. Иво Христов: Има сериозни опасения за честността на вота

NetNews

„Основанията за съмнение в изборите са абсолютно реални. И на фона на това, което се случи в САЩ, все пак ние не сме по-напред от Щатите в областта на демократичните практики. Има сериозни опасения за честността на вота“.

Това коментира пред БНР депутатът проф. Иво Христов. Той е първият народен представител, който ще направи директен публичен отчет пред обществото за свършената работа в Народното събрание. Това ще се случи тази вечер на официалната му страница във Фейсбук.

По думите му няма воля и интерес от никой на власт да прочисти избирателните списъци от т.нар. „мъртви души“. Според него така се подсказва, че има интерес това да е така.

„Два месеца преди изборите не чувам нищо за политически програми, проекти, визии, които да се сблъскат като предлагане пред публиката. Постоянно си говорим за битовизми и пандемия, а това не е политика“.

В предаването „12+3“ проф. Христов коментира темата с новата власт в САЩ:

„Джо Байдън се движи в коловозите на Обама. Позитивното е, че Байдън предложи разговор с президента на Русия Владимир Путин. Предложението на Байдън за продължаване на договора за ограничаване на стратегическите ядрени оръжие е много грамотно. Мисля, че ще намери позитивен резултат в лицето на Русия“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пиронкова срещу Уилямс - мисията възможна!

Цветана Пиронкова ще вземе участие в турнира Yarra Valley Classic, който ще се проведе от 31 януари до 6 февруари и в който ще участва и бившата номер 1 в света Серина Уилямс. Това стана ясно след като бяха публикувани списъците с участничките в двете WTA 500 надпревари, които ще […]