Проф. Кантарджиев към гражданите: Ваксинирайте се!

NetNews

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев за пореден път призова гражданите да се ваксинират срещу коронавирусната инфекция.

"Сега сме в деликатен момент. Моето послание към разбраните хора е да се ваксинират. Единственото, което ме притеснява е, че няма и 20 000 ваксинирани, а трябва да са 40 000 – 50 000 ваксинирани на ден. Има области, където активно трябва да се включат общопрактикуващите лекари. Ваксината на „Пфайзер“ беше разгледана вчера. Предложено е деца над 12 г. да бъдат ваксинирани в момента, когато се смени кратката характеристика на ваксината, което ще стане до 2-3 дни. Децата имат по-мощна имунна система и затова защитата ще бъде по-голяма от на възрастните. Допуснахме една дискусия преди да се изкажат експертите“, коментира проф. Кантарджиев в съботния сутрешен блок на bTV.

Той бе категоричен, че всеки, който е ваксиниран и се разболее, трябва да бъде изследван с PCR и задължително материалът да бъде секвениран. „Много е важно хората в интензивно отделение също трябва да се изследват и материалът да бъде секвениран. Целият народ вижда какво щеше да стане, ако миналата година имахме по 5000 души болни на ден, какво ли щеше да се случи с нашата здравна система“, аргументира се проф. Кантарджиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мюсюлманите у нас избират главен мюфтия

Днес в зала 1 на НДК се провежда редовна национална конференция на мюсюлманското вероизповедание. Над 1000 делегати и гости, сред които лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и посланикът на Турция у нас, участват в най-висшия форум на мюсюлманите в България, който се провежда на всеки пет години. Конференцията ще избере […]