Проф. Минеков гостува в NOVA: Нали няма да бъдем прекъснати от брифинг на бившата управляваща партия?

NetNews

За съжаление, съм тъжен наследник на Министерството на културата. Това коментира служебният министър на културата проф. Велислав Минеков в съботния сутрешен блок на "Нова телевизия".

"Ще разкажа. Само не бъдем прекъснати от брифинг на бившата управляваща партия? Надявам се няма да се случи. Би ми било изключително обидно", пошегува се Минеков при въпроса на водещата какви са плановете му за ревизия и промени в МИнистерството на културата.

"Ще спра предприятията, които носят загуби", целеустремен е той.

"В Министерството на културата е имало множество от хора, които са били принудени и оставени да не вършат нищо. Само от сценични изкуства загубите са близо 20 млн. лв. за тази година. При този нещастен бюджет на Министерството това е ужасяваща цифра. Години наред загуби са сервирани пред мен в Министерството на културата. Решението е чудовищно – да спра предприятията, които носят загуба“, обяви проф. Минеков без да навлиза в детайли.

"Да си представим, че става дума за театър, опера, какво да направя, дайте ми съвет. Представете си, че ваш близък е вманиачен и играе хазарт и загубите стават все по-големи, вие какво ще направите? Това някак са законни загуби, законно унищожение. За разлика от всички предишни министри, ще давам всяка седмица пресконференции и ще се отчитам. Ще трябва да е в края на седмицата, за да има нещо, което се е случило. Ще давам отчет какво се върши. В никакъв случай да не прекъсвате предавания и да излъчвате моята пресконференция“, каза още проф. Велислав Минеков.

По думите му БНТ не е партийна кабеларка. Според него в националната телевизия не трябва да се допуска такова прекъсване на програмата, за да се излъчват пресконференции на политически партии, визирайки зачестелите неофициални брифинги на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Архивът на Стивън Хокинг става общодостъпен

Архивът и вещи на Стивън Хокинг ще станат общодостъпни в Лондон, пише Novini.bg. Архивът на покойния британски астрофизик Стивън Хокинг, от новаторските му трудове до сценарий за участието му в сериала "Семейство Симпсън", и лични вещи като високотехнологичните му инвалидни колички ще бъдат запазени, съобщиха световните информационни агенции. Британското правителство […]