Проф. Огнян Кунчев: Третият локдаун трябваше да продължи още!

NetNews

Третият локдаун е трябвало да продължи още 5 дни без промяна на мерките, за да се достигне максимален ефект. Сега, след 10 дни локдаун, броят на заразените с коронавирус ще се върне към обичайната статистика още през следващата седмица, твърди проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика при БАН.

Освен това броят заразени, който се обявява всеки ден, не отговаря на това, което е в действителност. Според коефициентите на института "Роберт Кох" в Германия, официалната бройка трябва да бъде умножена по четири. Това означава, че около 2 млн. българи вече са имали среща с коронавируса и имат изградени антитела, казва проф. Кунчев.

Ако обаче на ден се ваксинират само по 15 000 души, както обяви в четвъртък здравният министър, това няма да е достатъчно за да излезем скоро от епидемията.

За целта 70% от населението у нас, което се равнява на 5 млн. души, трябва или да се срещне с коравируса или да се ваксинира.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Даниел Наумов влезе в историята с нещо наистина забележително

Даниел Наумов направи повече от успешен дебют за националния отбор. Вратарят на ЦСКА 1948 не допусна гол при гостуването на Северна Ирландия и помогна много за спечелването на първата точка в този цикъл. Освен това обаче Наумов успя и да влезе в историята с едно свое постижение. Той е първият […]