Първан Симеонов: Интригата се покачва

NetNews

30% е избирателната активност към 15 часа* – по-ниска е от 2017 г., но не и много по-ниска. Това заяви пред "Неделята на Нова" политологът Първан Симеонов.

"С вдигането на активността се покачва и интригата. Активността работи различно за партиите и електоратите", каза още той.

"За първи път има масово машинно гласуване, предстои да видим как ще се отрази този фактор", разкри Симеонов.

"Няма да се сбъднат песимистичните прогнози за изборната активност. Тя ще е под 50%, но няма да е нищо критично", коментира политологът Анастас Стефанов.

"Надявам се до края на изборния ден да нямаме съществени нарушения. Да погледнем с по-малко емоции към изборните и машинни проблеми", апелира експертът.

"Вотът от чужбина ще става все по-важен фактор. По един или друг начин трябва да запазим политическата връзка с тези хора", заяви Първан Симеонов.

"Все по-големи дялове активно работещи хора живеят в чужбина", завърши Анастас Стефанов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Още сигнали за нередности са постъпили в РИК

Избирателка, гласуваща в секция № 37 в Ямбол (в ОУ „П.Р. Славейков”) е подала лично сигнал в РИК, че след като тя и съпругът й са упражнили правото си на глас с хартиена бюлетина, член на секционната комисия е разтворил бюлетините, за да види как са гласували и едва след […]