Радко Влайков си тръгна от Белград с прощално писмо

NetNews

Прощално писмо на посланика ни в Белград Радко Влайков, чиито мандат изтече на 31 декември, развълнува българите в Босилеград, предаде БНР. Влайков често посещаваше града, а миналата година съдейства за ремонта на местната гимназия по проект и с пари на външното ни министерство.

"Тръгвам си с болка и грижа за бъдещето на Босилеград и същевременно с приятното очакване много скоро на табелите на магистралата да пише Цариброд. Тръгвам си с дълбокото убеждение, че политиците в България и Сърбия ръка за ръка ще продължат да работят заедно, за да решат проблемите на българското национално малцинство в Сърбия", пише в писмото до сънародниците ни дипломатът.

Босилеградчани не крият благодарността си към Влайков, съдействал в последните четири години за решаването на редица проблеми, свързани с дейността на културно-информационния център, училището и на различни организации в Босилеград.

Същевременно Столичната община обезпечи издаването на 500 календара на Културно-информационния център в Босилеград, които бяха раздадени на гражданите в общината в навечерието на българската Коледа и Нова година.

Културно-информационният център и тази година спази традицията и по повод Коледа и Нова година осигури 100 пакетчета с подаръци за най-малките жители на Босилеград. Заради пандемичната обстановка и мерките за защита от Covid-19 обичайната културна програма не беше организирана.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Силвия и Серафим празнуват в деня на св. Силвестър Римски

Прaвocлaвнaтa църквa cлaви cвeти Cилвecтър Римcки. Имeн дeн имaт Гoрaн, Гoрицa, Oгнян, Oгнянa, Плaмeн, Плaмeнa, Ceрaфим, Cилвa, Cилвия, Cилвaнa и Cилвecтър. Cвeти Cилвecтър e упрaвлявaл цeли 21 гoдини римcкaтa църквa и e пoкръcтил caмия импeрaтoр Кoнcтaнтин Вeлики. Дeнят e извecтeн в нaрoдния кaлeндaр и кaтo Кaрaмaнoв дeн. Тoй e cвързaн […]