Ренета Инджова: ГЕРБ се сриват, плашат и манипулират с пандемията

NetNews

Плашейки с пандемията, управляващите манипулират гражданите да изпълняват това, което е угодно на властта. Това става с подкрепа отвън, заяви в предаването „Реактивно” на Дарик радио бившият премиер Ренета Инджова.

Действията на управляващите не целят решаване на проблемите, а обслужване на собствените интереси и оставане на власт, коментира Инджова и даде примери с наводненията в страната от последните дни и мерките срещу Ковид-19, които не кореспондират с реалната ситуация.

Датата 4 април за провеждането на парламентарните избори е в интерес на ГЕРБ, защото колкото по-късно са изборите, толкова повече финансов ресурс и манипулации ще трябва да приложат управляващите, за да запазят резултата, който имат към момента, коментира още в ефира на Дарик Ренета Инджова.

По думите на Ренета Инджова е имало пълно безхаберие и нежелание да се осмислят поуките от първата вълна и когато дойде втората вълна е започнало издевателството върху населението.

„В момента то е подложено на два противоположни натиска – на проваксърите и на антиваксърите, но това е съзнателно допуснато от правителството, за да може то да плува между двете течения и на което иска на него да се качи. Вместо да се бори с наводненията, ще плува по тях“, допълни тя.

И отбеляза, че когато природата даде знак, че неправилно са управлявани икономическите и социални процеси, започват да се говорят глупости.

„Вместо да се види, че реките всъщност са плаващи сметища, вместо да се потърси отговорност на Кирил Войнов какво става с поддръжката на язовирите и напоителните системи, вместо да се почистват речните корита – абсолютно нежелание за управление на каквото и да било, единствено за особени интереси и оставане на власт“, коментира още Инджова.

ГЕРБ се сриват като срутищата, датата 4 април е в техен интерес.

Избори възможно най-скоро са в интерес на ГЕРБ, защото доверието в тях се срива като „срутищата в страната“, коментира още бившият служебен премиер Ренета Инджова.

„За датата трябва да кажете на премиера Борисов да е спокоен – него три папи са го галили. На 4-ти ще бъдат изборите, значи и четвърти папа ще го гали по главата. Значи да не се притеснява много. Пък що се отнася, че католическия Великден бил тогава, това от трите папи сигурно идва пак цялата работа“, каза още Инджова.

Категоричният отказ на ГЕРБ да се опитат да направят поне част от предложените от държавния глава промени в изборния процес показва според нея, че управляващите отново ще направят това, което те искат, а българските граждани ще бъдат принудени да го приемат.

„ГЕРБ трябва изключително много финансов ресурс, изключително много манипулации и много усърдие да приложи, за да запази резултатите, които има сега. Като гледам как на секундата след указа, без да са обсъждали нещата в управляващата партия, излязоха на брифинг и демонстративно, нагло и безпардонно казаха, че няма да се съобразят с препоръките, направени от президента. А те се повтарят от толкова време“, смята още Ренета Инджова.

Искаме парите на българите, които работят в чужбина, а вотът им – не

По думите ѝ е лицемерно да каниш наблюдатели отвън, а да не пускаш да се наблюдава и гледа там, където се гласува и брои.

„И казват да не се подкопава доверието в изборите сега, но то доверието е подкопано по фундаментална причина от тези, които ни управляват и по конюнктурни причини – например, че започнаха по света да използват българския опит и ноу хау как се фалшифицират избори. Тя нашата дружба беше толкова тясна, нямаше начин зад океана да не ги научим на тези неща“, каза бившият служебен премиер.

Ренета Инджова коментира и отказа на управляващите да подкрепят идеята за облекчаване на гласуването на българите в чужбина като се допусне вот по пощата.

„Понеже не желаем вотът от Турция, няма да позволим и на двата милиона българи по света да гласуват. Значи парите им от това, че работят навън ги искаме. А една активна система на регистрация, която да е подобна на данъчната с адресите им, туй няма да го направим. Защо?!? Защото не ни трябват, защото с изборите те ще променят статуквото в България“, заяви тя.

И изрази сериозни съмнения, че изборните резултати ще отразят реалния вот, който българските граждани ще дадат.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нагла кражба в Слънчев бряг

38-годишният криминално проявен Мартин Вълков отмъкна за няколко месеца цялата покъщнина на свой съсед в кв. Старият възел в Слънчев бряг. В пeриода от началото на октомври м.г. до 14 януари 2021 г. той поетапно взломявал патрона на входната врата и взимал каквото можел, съобщава "Флагман". Констатирано е, че от […]