Родители скочиха срещу връщането в клас

NetNews

Екипите на неформалните организации "Science in the Crisis" и "Родители за безопасно образование" категорично се противопоставят на решението на Министерството на образованието и науката от 4 януари 2021 г. децата от 1 до 4 клас да се върнат в присъствена форма на обучение в училищата и детските градини да заработят.

Подобно решение в условията на реалната епидемична обстановка пряко излага на огромен риск живота и здравето на голяма част от българските граждани.

Това се посочва в отворено писмо на двете организации до министъра на образованието Красимир Вълчев и до здравния министър Костадин Ангелов.

Твърденията, че децата нямат основен принос за разпространението на Covid-19 и че отварянето на училищата не представлява опасност, лесно могат да бъдат оборени, защото заключения въз основа на натрупана до момента информация в света сочат обратното, изтъкват двете организации.

Учениците от 1-ви до 4-ти клас трябва да се върнат в клас в понеделник, решиха от МС

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съкратен работник устрои погром в испанската фабрика на Mercedes-Benz

Бивш служител в завода на Mercedes-Benz в испанския град Витория помля 69 чисто нови микробуса V-Klasse, съобщава Periodismo del Motor. 38-годишният мъж откраднал фадрома от пътен строеж и карал 21 км до фабриката, след което разбил портала, нахлул на паркинга за готови автомобили и започнал методично да ги унищожава. Според […]