Росица, която смени Слави с Борисов: Не мога да кажа, че у мен има любов към ГЕРБ

NetNews

Участвам в обществено-политическия живот от 2006 г. в гражданска квота на НДСВ и на ГЕРБ. В този период съм била непримирим критик и на двете формации, защото смятам, че действията на политическите партии имат значение за живота на хората. Ако съм била учредител на проекта на Слави Трифонов и съм участвала в него, съм искала светът да стане малко по-добър, по-хуманен и хората да живеят по-добре. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ водачът на листата на коалицията ГЕРБ – СДС във Видин Росица Кирова. Припомняме, че тя беше отстранена от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" като координатор за Видин. Това се случи, след като Кирова се вози в джипа на Бойко Борисов, а след това пи кафе с премиера, който инспектира ремонта на пътя Видин – Ботевград.

Аз имам щастието да съм доволна от живота си, да живея добре и да не се занимавам с политика. Много хора ме питат защо ми трябва да се занимавам с политика, питал ме е и Слави Трифонов. Трябва ми, за щото не мога да живея добре, когато хората не живеят добре, заяви Кирова.

Онова, което ме е вкарало в политиката, е идеята за мажоритарност – почтеният и образован човек да има значение. Който работи за региона и за хората си, който постига резултати, сам може да направи своята преценка с кой политически проект може да работи и с кой не. Решението да напусна партията на Слави Трифонов не беше мое, а негово и на редколегията, там всичко върви по сценарий. Смятах, че там ще срещна интелигентни хора. Никога обаче идеята не е била да нямат собствено мнение, да зачеркнат историята си, да има забрана да влизат в дебати, да съберем хора и да им спуснем отгоре политиките си. Не мога да се подичня на подобно нещо. Когато се оказва, че това е основополагащото там, нормално е пътищата ни да се разминат. Все пак животът ми не започва и не свършва със Слави Трифонов и с "Има такъв народ", подчерта Росица Кирова.

Строителството на пътя Видин – Ботевград е факт вследствие на нашите искания. ГЕРБ е единствената политическа партия, в чиято програма е залегнал този проект, както и тунелът под Петрохан. Когато след 3 г. този път ще даде възможност регионът да се развие икономически, а ще доведе и до намаляване. Това е спасение за хората от Северозапада. Няма начин нещата да се променят освен чрез участие в политиката. Аз съм избрала този начин и благодаря на Борисов, че ми даде тази възможност, посочи водачът на листата на коалицията ГЕРБ – СДС във Видин.

Не мога да кажа, че у мен има любов към ГЕРБ но в момента идеите, които предлагат на политическата сцена, са няколко нива, а новият политическият проект, на който бях възложила надеждите си, не предлага нищо. Силно ме притеснява техният подход да правят копи-пейст на идеи и да ги сглобяват като в час по трудово обучение. Останалите хора са вцепенени от желанието наистина да имат промяна и от тази авторитарност. Ние бягаме от авторитарност, а се оказват, че нещата там са точно такива, каза още Росица Кирова.

По думите ѝ тя е имала разговори и с Мая Манолова. "Политическите играчи се нуждаят от фигури, които са доказали, че се ползват с обществено доверие", посочи тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето как да миете лицето си срещу бръчки и увиснала кожа

Отличният външен вид е това, което всички искаме да постигнем, особено жените. Това, което влияе на качеството на нашата кожа, е нездравословният начин на живот, замърсяването в града, както и много химикали. Ето защо много хора имат проблеми с запушени пори, акне, бръчки и др. Много жени правят всичко възможно, […]