Росица Матева: Има достатъчно машини за вота в страната

NetNews

На изборите на 4 април машини за гласуване имаше в 9400 секции в страната и предполагам, че тези, които вече са доставени, ще стигнат. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ Росица Матева, зам.-председател и говорител на новата Централна избирателна комисия (ЦИК).

Тя напомни, че машинното гласуване ще е задължително за секциите с над 300 избиратели.

Комисията очаква информация от „Информационно обслужване“ в колко секции зад граница са гласували повече от 300 души, за да се изчисли колко машини са нужни за секциите зад граница, уточни Матева.

По думите ѝ до момента не е платено нищо на доставчика на машините „Сиела Норма“ по договора, сключен с предходната ЦИК за 43 млн. лв. Предстои среща с представители на фирмата, които трябва да представят още документи, допълни говорителят на ЦИК.

Тя обяви още, че ще бъде направена мащабна кампания в цялата страна с демонстрации как се гласува с машините, също и изчисления колко души гласуват за час машинно, за да се прецени в кои секции ще са нужни повече машини.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първи контакт! Външните министри на Русия и САЩ ще преговарят

Външните министри на Русия и САЩ Сергей Лавров и Антъни Блинкън разговаряха по телефона и се споразумяха да се срещнат следващата седмица в кулоарите на срещата на високо равнище на Арктическия съвет, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позовават на изявление на руското външно министерство. На срещата ще бъдат […]