Румен Петков: Борисов е регулировчик на смъртта! Да спасим АЕЦ „Козлодуй“ от ядрения ботуш на САЩ

NetNews

Ние с бюлетина номер 6 искаме подкрепата на хората за нормален живот, за работеща държава не от вчера. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в „Лице в лице“ по бТВ.

"Миналата година от май месец се борим за тази кауза, защото цялостната отровена атмосфера не само в страната, а и в Европа, убива едно поколение. Даваме ли си сметка, че учим студенти онлайн, които утре ще ни лекуват, че на децата си обясняваме да не излизат с другарчетата си, че ще им лепнат нещо. Въпросът е да се разбере от обществото и институциите, че в болниците трябва да се хоспитализират тези, които имат нужда от кислород, тези, които са зле. Вкъщи трябва да са неразположените", изтъкна още лидерът на АБВ.

Той коментира и темата за властта. "Поради факта, че ние оценихме стремежа на обществото за радикална промяна, аз не съм кандидат за народен представител. Не само аз,а и г-н Калфин, президентът Първанов. Ние оценяваме, че обществото се нуждае от усещане, от убеденост, че може да получи промяна", каза още Петков. По думите му, властта е голямо изкушение, но той не се е поддал на него. "Влязъл съм с такова имотно състояние, с което съм излязъл. Властта е голямо предизвикателство. Участвал съм в Народно събрание, в правителства на страната ни и като кмет на Плевен, когато са се взимали решения, които са гарантирали интереса на страната ни. Голяма гордост е, че България стана пълноправен член на Европол", каза още Петков.

Той даде оценка за управлението на кризата от коронавирус. "Не мисля, че нормален човек може да оцени тази отровена атмосфера и насаждан страх като нещо нормално и приемливо", каза още Петков. Според него Борисов е регулировчик на смъртта и заяви, че не се говори за хора, които са умрели от сърдечно-съдови заболявания.

"Нека не извращаваме разговора, както го извращават отличните на Института за подлоги, защото от това губим като граждани и като общество. тези 60 хил., които умряха от сърдечно-съдови проблеми са втора ръка?Нека казваме нещата в цялост, ако искаме да оценим обстановката такава, каквато е. Питал съм Министерство на здравеопазването да ми представи протоколите за наложените мерки. Такава документация не е създавана", отчете още Петков.

Не си представям ядрената енергетика под американски ботуш, а като български национален интерес. Това каза лидерът на АБВ.

"Миналата седмица Макрон и още 6 европейски лидери излязоха с обръщение ЕК и ЕП много ясно да декларират подкрепата си за ядрената енергетика. Същите мотиви, под които са се подписали, ние сме ги написали от АБВ на Борисов и на Теменужка Петкова миналата година април. Голям позор е, че нашият министър-председател не е в тази група, която иска да съхрани ядреното бъдеще на България. Има няколко сектора, в които ние изоставаме", каза още Петков.

Той подчерта, че не си представя ядрената енергетика под американски ботуш, а като български национален интерес. "Днес "Козлодуй" ни дава най-евтината енергия. Американският ботуш, стъпил в "Марица" 1 и 3, ни гарантира най-скъпата енергия. Два пъти по-скъпа от държавната "Марица" 2. Тук не говорим за ботуши, а за реактори – български реактори, българска собственост и ядрено гориво, което като го отработим, го изнасяме извън държавата", допълни още Румен Петков.

Той коментира и случаят с директора на АЕЦ "Козлодуй". Според него ръководството на "Козлодуй" трябва да отговаря пред прокуратурата защо на територията на този стратегически обект влизат без разрешение на ДАНС чужди и български граждани. "Това е престъпление, което ще бъде наказано. На територията на Козлодуй, стратегически обект, достъпът до там е ясно разписан като отговорност на ДАНС. Влизат посланикът на САЩ с група чужденци и група българи. ДАНС не е издала разрешение за нито един от тях. Съдът задължи ръководството на "Козлодуй" да ни отговори на въпроса, кои са, как са влезли. Ръководството ще търси начини да бяга, но за това ръководство прокурорът е неизбежен", изтъкна още Петков.

Румен Петков заяви, че пред АБВ не стои въпроса за коалиция с ГЕРБ. Според него Бойко Борисов е токсичен. Според него трябва да се кажат няколко неща ясно. "Ние говорим за нормалност. Не е нормално да набиваш на децата книжки, в които им внушаваш, че еднополовият брак, е нещо много добро. Там се рекламира силно детска книжка за деца между 3 и 6 години. Мутрите вън – вътре там тази книжка се обявява за най-доброто. За нас абсолютно неприемливо е да се узакони проституцията. Има принципи, по които трябва да се уточним. Ценностната система на българина, традициите предполагат нещо, което за нас е много важно. АБВ е гарантът с бюлетина номер 6 за нормален живот в работеща държава", подчерта лидерът на АБВ.

Той направи и коментар на шпионския скандал. "Има ли шпионска дейност, има ли предателство на българския национален интерес- никакъв компромис, но когато се прави, да си купува някой политическо спокойствие, е престъпление срещу българския национален интерес", посочи още Петков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕК: Страните от ЕС да се договорят за разпределението на допълнителните 10 милиона COVID ваксини

Европейската комисия очаква държавите от Европейския съюз да се договорят за разпределението на допълнителните 10 милиона дози ваксина срещу COVID-19 на "Пфайзер" през следващите седмици. Досега са доставени около 90 милиона дози от утвърдените от Европейската агенция по лекарствата. В Германия отново повдигнаха въпроса с безопасността на препарата на "АстраЗенека", […]