Сашо Морфов: Няма да играем „Хъшове“ заради кандидата на ДПС

NetNews

Спектакълът „Хъшове“ няма да се играе на сцената на Народен театър "Иван Вазов“, поне докато Мариус Донкин е директор на театъра!“. Това се казва в открито писмо на известния режисьор Александър Морфов, което БГНЕС публикува без съкращения.

"Е, приятели, Хъшове, какво ще кажете?

Директорът на театъра, на Народен театър „Иван Вазов“, кандидатът за общински съветник на ДПС Мариус Донкин, разрешава да се играе спектакъла „Хъшове“, без да осигури никакви репетиции за възстановяване на спектакъла, който от две!!! години е свален от репертоара, както и всички други мои спектакли! Разбира се, тази гавра е с цел ние сами да се откажем от възможността да изиграем спектакъла, лишени от НОРМАЛНИТЕ и НЕОБХОДИМИ репетиции за възстановяването на "Хъшове" и да бъде прехвърлена отговорността върху нас!

Кандидатът на ДПС Донкин организира „Общонационално турне в чест на годишнината от смъртта на Иван Вазов и не включи най-емблематичното произведение на Вазов — „Немили недраги“. Може би съветникът на ДПС не знае, че „Хъшове“ е драматизация на повестта „Немили недраги" или може би неговите партийни съветници са решили, че не е добре за ДПС този спектакъл да съществува в репертоара на Народния театър! Кандидатът за общински съветник на ДПС — Мариус Донкин е ВАШИЯТ ДИРЕКТОР!

Мълчете си и си трайте! Гордейте се!

С огромно съжаление и извинение към нашите зрители трябва да обявя, че спектакълът „Хъшове“ няма да се играе на сцената на Народен театър "Иван Вазов“, поне докато този човек е директор на театъра!“

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Левски обмисля как да върне национал

Ръководството на Левски възнамерява да направи опит да върне и Божидар Краев, съобщава Топспорт. Националът в момента е собственост на датския Мидтиланд. Офанзивният футболист обаче не попада в сметките на треньора Бо Хенриксен. 24-годишният футболист не бе картотекиран за мачовете от Шампионската лига. Няма изгледи да бъде използван и в […]