Свинекомплексите в България вече свободно могат да изнасят месо за Европейския съюз

NetNews

Всички индустриални свинекомплекси в България вече могат свободно да търгуват месото, произведено в местни ферми и на европейския пазар, а не само на българския.

Европейската комисия облекчава ограниченията при производството и търговията на свине и свинско месо от 20 общини в 9 области в България, в които са разположени едни от най-големите свинеферми в държавата. Разхлабването на рестрикциите в регионите, в които са били обявени огнища на заболяването Африканска чума по свинете (АЧС) при домашни свине стана възможно след многократно настояване от страна на БАБХ пред ЕК.

Базирайки се на високите резултати в борбата със заболяването при домашни свине през 2019 и 2020 година, оценени положително при одитите, извършени от ЕК, БАБХ защити пред комисията становището си, че принципите на досега действащата регионализация не следва повече да се прилагат за засегнатите области в България.

Разхлабването на ограниченията за производителите в страната е второ в рамките на месец. През март т.г. ЕК понижи рестрикциите в пет области (Разград, Добрич, Кърджали, Благоевград, област София) и община Аксаково в област Варна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хванаха 85-годишен италианец с проститутки, той се оправда с АстраЗенека

85-годишен италиански пенсионер от Соренто беше хванат в компанията на две български проститутки в караваната си на шосето до Еболи. “Това е ефектът от ваксината “АстраЗенека”, било оправданието на възрастния мъж пред карабинерите, когато го спрели, пише вестник "24 часа". Според местни издания пенсионерът бил имунизиран във ваксинационния център на […]