Северна Македония спря на границата наш дипломат с дарение от над 900 български книги

NetNews

Вицепремиерът Екатерина Захариева е изпратила спешно български консул от посолството в Скопие на ГКПП "Деве баир", за да съдейства на г-н Виктор Стоянов, който е спрян от властите на Република Северна Македония с дарение от 920 български книги. Това обявиха от МВнР.

Той се е опитал да внесе български книги "Български народни песни на Братя Миладинови" в Република Северна Македония по договор за дарение с Българския културно-информационен център в Скопие", казват още в позицията си от МВнР.

Малко по-късно стана ясно, че проблемът скоро може да се разреши, като трябва да се предостави писмо от културния ни център в Скопие до граничните власти, за да може книгите да бъдат допуснати на територията на РС Македония.

По-рано днес стана ясно, че по разпореждане на вицепремиера Екатерина Захариева временно управляващият посолството на Република Северна Македония ще бъде извикан в Министерството на външните работи на Република България, за да му бъдат поискани обяснения дали правителството на Република Северна Македония е свързано с клеветническата кампания, водена срещу България от словенския “Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания”.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отлична новина за футболните фенове!

Финалът на Шампионската лига в Истанбул вероятно ще бъде с поне 9 000 зрители. Предполага се, че феновете на двата клуба, стигнали до финалната среща, ще могат да присъстват на финала. По-рано бе разработена интелигентна система за достъп, която предвижда продажба на непрехвърляеми билети на феновете чрез мобилни устройства, което […]