Сестра Ненова осъди либийските си мъчители!

NetNews

Върховният касационен съд отказа да се занимава с делото, заведено от Нася Ненова срещу мъчителите ѝ по време на СПИН процеса в Либия, съобщава БНТ.

По тази причина в сила остава решението на Апелативния съд в София, с което либийските граждани са осъдени да платят 500 000 лева обезщетения на Ненова.

Върховните съдии считат, че първите две инстанции са анализирали правилно законодателството на Либия при преценката на решението си и в казуса няма съществен правен проблем, който да налага произнасяне на ВКС.

Посочва се, че съгласно Гражданския кодекс на Либия, когато няколко лица са отговорни за вредата, тяхната отговорност е солидарна. Обезщетението в либийското гражданско право обхваща както имуществени, така и неимуществени вреди. Отбелязва се и че Ислямското религиозно право Шериат приема и урежда обезщетение за вреди, настъпили поради прегрешение по отношение свободата на трето лице, честта му, репутацията му, социалното му положение или финансовия му статус.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Премиерата на новия филм за Джеймс Бонд е застрашена от отлагане

Премиерата на 25-ия филм за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака", предвидена за 2 април, може за пореден път да бъде отложена, този път за ноември, пише в. Daily Express. По данни на изданието рекламните партньори на продукцията вече са били предупредени за това, че ще бъде променена датата на […]