Симеон Сакскобургготски: Хората имат къса памет

NetNews

"Много неприятно чувство, че ни обвиняват колективно – България, българи и български връзки".

Това заяви Симеон Сакскобургготски в интервю за Bulgaria On Air по повод 40 години от атентата срещу папа Йоан Павел II.

Папа Йоан Павел II посещава България за първи път през 2002 година – повече от 20 години след атентата. Тогава последният български цар – Симеон Сакскобургготски, е министър-председател.

"Седнахме след церемонията и той каза: Искам да остана с Вас, един момент. Прегърбен ме погледна в очите и ми каза: Имам две работи, които искам да споделя с Вас. Искам да знаете от мен, че няма връзка с България покушението", разказа цар Симеон.

"И подчерта: Да, много неща са били казани, но за мен пряко участие не е имало", добави Сакскобургготски.

Същата година Народното събрание отпуска пенсия от 160 лв. на Сергей Антонов за особени заслуги. През 2007 година той умира в дома си в София в пълна мизерия.

"Донякъде хората имат къса памет, според каквото ги интересува в новините и според хода на събитията", каза още цар Симеон II.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илиян Василев: Обединението на патериците на ГЕРБ издава отчаянието на Борисов

"Обединението на всички патерици на ГЕРБ – ВМРО, Атака, НФСБ, КОД, Марешки и т.н. само издава отчаянието на Борисов и оценката му че нещата са извън негов контрол. Социолозите срещу заплащане предричат влизането в Парламента, за да могат да балансират партиите на протеста, но нещо много се лъжат". Това написа […]