След тежката акция в Беласица – туристът е със скъсани коленни връзки

NetNews

Безпрецедентна спасителна операция в Беласица. След цяла нощ търсене планинските спасители успяха да измъкнат от дълбоко дере паднал турист. Инцидентът е станал в района на връх Радомир над Петрич.

Около 20 часа продължи спасителна операция в планината над Петрич, припомня "България он ер".

През нощта спасители и пожарникари се опитват да достигнат до двете момчета, пропаднали в над 300-метровата пропаст. Накрая успяват. Единият е ранен.

"Късмет, че просто е имало много сняг и е спрял. Но пак казвам, че е млад човек и явно се е претърколил няколко пъти и е успял да се съхрани. Натъртен е доста, има болки в гърдите, но лекарите ще го прегледат. Предполагаме, че няма тежки натъртвания, защото след 10-12 часа, ако имаше нещо, досега щеше да стане ясно", каза Георги Ботев от ПСС-Благоевград.

Часове наред спасителите носели пострадалия с носилка на ръце, по силно пресечен терен и дълбок сняг. Рано тази сутрин той беше закаран в болницата в Петрич.

"Теренът беше много труден, достъпът до пострадалия беше много опасен, а след това и самото транспортиране беше много тежко и много опасно', допълни Християн Уромов от ПСС.

Близките на раненото момче го чакаха в болницата.

"Най-вероятно става въпрос за скъсани коленни връзки, фрактура не виждам около коляното", коментира д-р Митков Циканделов от МБАЛ "Югозападна болница".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вучич към Байдън: Взаимно признаване с Косово не е записано в нито един акт!

Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари за поздравлението на американския президент Джо Байдън по повод националния празник на Сърбия Сретение, 15 февруари, но отбеляза, че взаимно признаване между Сърбия и Косово не е записано в нито един акт на нито една световна организация, нито на ЕС, в нито една резолюция, […]