Служебният министър-председател разпредели ресорите на вицепремиерите

NetNews

Служебният министър-председател Стефан Янев разпредели между тримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще координира работата на министрите на енергетиката, на отбраната, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите, и на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната агенция "Електронно управление", Държавната агенция за българите в чужбина, Държавната агенция "Архиви", Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция за бежанците и Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев ще координира работата на министрите на културата, на здравеопазването, на икономиката, на туризма, на младежта и спорта, на земеделието, храните и горите, на образованието и науката. В ресора на вицепремиера са Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националния компенсационен жилищен фонд, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

В ресора на заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов са Националният статистически институт и Държавната агенция за научни изследвания и иновации.

Министър-председателят Стефан Янев лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните агенции "Разузнаване", "Национална сигурност" и "Технически операции".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

УЕФА обсъжда премахването на правилото за гол на чужд терен

Ръководството на УЕФА ще обсъди премахването на правилото за гол на чужд терен. Това съобщава изданието "The Times". Припомняме, че според правилото, когато резултатът от сблъсък в две срещи е равен след 180 минути, като отборът с повече отбелязани голове на чужд терен е определен впоследствие за победител. Правилото, въведено […]