Софрониево на бунт, иска да мине към община Козлодуй

NetNews

Жителите на врачанското село Софрониево се вдигнаха на бунт, съобщи BulNews. Желанието им е да се махнат от община Мизия и да се преместят в община Козлодуй.

В центъра на селото е организирано събиране на подписи, като до момента са събрани около 300. Жителите ще имат още 1 ден, в които да могат да дадат своя глас. Мястото за събиране на подписите е съгласувано с кмета на Софрониево Демира Димитрова.

„Това е подписка за референдум за преминаване от община Мизия към община Козлодуй“, каза тя. Отделянето от община Мизия е провокирано от липсата на финансова подкрепа за селото.

„Софрониево е едно от големите села в област Враца и има възможност за селскостопанско развитие“, заяви Демира Димитрова. По нейни думи желанието на населението е от десетки години и не е провокирано от досегашното ѝ управление. Общината има големи задължения и няма как да предостави развитие за Софрониево.

Предстои подписката да бъде внесена в общинските съвети в Мизия и Козлодуй.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Желязков: Радев беше като гадателка на карти Таро

Политическото говорене на президента Румен Радев беше малко вуду. Беше като гадателка на карти Таро – извадили сме само картите с косата и хвърляме черногледост. Аз по-черни краски не съм чувал никога – сякаш живеем в различни държави. Има разделение и то е ясно. Това коментира в „Тази сутрин“ по […]