Стана ясно кой руски дипломат трябва да напусне България

NetNews

Външно министерство е обявило помощник на военното аташе в руското посолство за персона нон грата. Той трябва да напусне страната ни до 5 май.

Външният министър Екатерина Захариева проведе вчера сериозен разговор с посланика на Руската федерация в София. По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече позицията на България и Чехия шизофренична.

Във фейсбук профила си външният министър в оставка Екатерина Захариева написа, че е заявила пред руската посланичка, че България е страна партньор в ЕС и НАТО, но това не означава, че страната ни има стопани, каквато пък теза няколко дни по-рано изрази Елеонора Митрофанова пред някои български медии.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отварят зелените коридори за ваксинация срещу COVID-19

Отварят зелените коридори за ваксинация срещу COVID-19. Без предварително записване ще се имунизира основно с РНК ваксината на Pfizer/BioNTech. На желаещите ще може да бъде поставена и аденовирусната ваксина на "АстраЗенека". Списък с временните имунизационни пунктове в страната може да бъде открит на интернет страницата на здравното министерство, както и […]