Стоилов: В бюджета нямаше допълнителни пари за пенсионерите и лекарите

NetNews

„За двете мерки, за които предишното правителство обяви, че са финансовото осигурени за месеци напред – допълнителните 50 лв. за пенсионери и допълнителните средства за лекарите на първа линия, се оказа, че такива средства няма. Беше пуснато запитване до министерствата дали могат да осигурят част от тези средства”, разкри в ефира на „Неделята на NOVA” служебният правосъден министър Янаки Стоилов.

Той подчерта, че правосъдното министерство е заделило над 3 млн. лв., след като заедно със заместници му „са стояли до тъмно”, за да открият възможност за резерви в бюджета. Стоилов алармира, че е възможно да се стигне до "критични състояния в определени сектори, на базата на приетия и некоригиран бюджет".

„Възможно е политици да бъдат подслушвани. Друг е въпросът дали това е законно или не. Щом има технически средства, възможност съществува. Трябва да бъде преценено дали е упражнена тази възможност спрямо закона”, заяви Стоилов относно скандала с подслушването на политици, за което пръв заговори ген. Атанас Атанасов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Англичани спасяват Левски от немотията?

Английски инвестиционен фонд ще вземе акциите на Левски, твърки онлайн изданието Котаспорт. Това ще бъде обявено официално утре от собственика на клуба Наско Сираков. Англичаните ще придобият всички акции на Сираков, като все още няма яснота относно дела на тръст „Синя България“. Наско Сираков се очаква да остане в ролята […]