Стоилов за „Магнитски“: Ще трябват законови промени

NetNews

Има първо съдебно решение, свързано с жалба от фирма, включена в разширения списък по закона "Магнитски", съобщи БНТ.

Софийският градски съд е разпоредил на синдика на обявената в несъстоятелност "Ню геймс" да не се съобразява с решенията на Министерския съвет за ограничения от страна на държавни институции и банки.

Правосъдният министър Янаки Стоилов обясни, че такива случаи може да има и още, защото законодателството ни не кореспондира с това на Съединените щати.

Този проблем, няма защо да крием, е реален. От една страна, ние трябва да противодействаме с всички възможни средства срещу прането на пари, срещу свързването на лица, които злоупотребяват с публични средства. И това безпокои с основание както българските граждани, така и партньорите на България. Вторият проблем обаче, юридическият и как да се съвместят такива мерки с българския правен ред, за да не става така, че една чужда правна система директно да възпроизвежда ефектите от своето законодателство, обясни Янаки Стоилов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Янев: Решението между Скопие и София е в ръцете на политиците, не на историците

Решението за въпроса между България и Северна Македония е в ръцете на политиците. Историците не трябва да бъдат проводници в политиката, защото политиката е отговорност на правителствата. Това е заявил в интервю за МИА служебният министър-председател на България Стефан Янев. Според него е необходимо двете правителства да седнат и да […]