Стотици коли на „Капитан Андреево“

NetNews

От 23 часа на 29 декември Турция въвежда задължителни PCR тестове за влизащите в страната. Това е причината през последните дни на граничен пункт "Капитан Андреево" да се извиват опашки от пътуващи до Одрин.

Нашенци от цялата страна пътуват до Турция с цел шопинг, използвайки последните часове за влизане в страната без теста. Купуват стоки за бита, дрехи и лекарства, информира БНТ.

И днес пътуващите не са малко, сутринта на "Капитан Андреево" имаше стотици коли. Пикът е бил във вчерашния почивен ден.

"Вчерашният ден, който беше почивен ден от наша страна и първи работен ден от страна на турската страна. И пътникопотокът бе 18 000 пътника с около 8000 превозни средства", каза Емил Гочев, началник на ГКПП "Капитан Андреево".

Заради пандемията и ограниченията, въведени в Турция, няма пътуващи с цел почивка. Евтината лира обаче е причината много домакинства и търговци у нас да разчитат на търговията в Турция. От утре влизането там става само с отрицателен PCR тест.

Очакват се опашки и след 19.00 часа днес, когато в Турция затварят търговските обекти. На пункта имат готовност да поемат увеличения трафик. За влизащите в Турция е задължителна 7-дневна карантина.

PСR тестът е задължителен и за транзитно преминаващите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Калин Тодоров пред ФАКТИ: Байдън ще се обедини с Китай срещу Русия

''Според мен основата на този конфликт е, че цялата тази пандемия COVID-19 има страшно много неизяснени неща и в нея има повече въпроси, отколкото отговори. Първо, ние не знаем откъде дойде тя. Дали това е просто резултат от глобалния характер на икономическите и междучовешките отношения и това, че хората вече […]