Таксиджиите в Търговище се вдигнаха на протест

NetNews

Протестно шествие проведоха в Търговище таксиметрови шофьори. В него се включиха повече от 60 автомобила, които потеглиха от парк "Борово око" и стигнаха около сградата на общинската управа. Исканията им са за по-нисък патентен данък, повече паркоместа и стоянки за колите.

"Не може в София и в големите градове да им се намалява патентният данък, а в Търговище да остава непроменен. Отделно от това паркоместата в Търговище са само 20, а колите са 150", коментираха шофьорите.

За да чуе исканията на протестиращите, с техни представители се срещна зам.-кметът на Търговище Митко Панайотов. Той бе лаконичен, че единствената възможност, която има дава законът, е патентният данък да се плаща на две вноски през шест месеца. По думите му, желаните конкретни места за стоянки не могат да бъдат осигурини, тъй като се намират на главен или на национален път.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Убиха хладнокръвно боксьор пред очите на жена му

Бившият капитан на националния отбор по бокс на Уганда Исак Зебра Сенянге бе застрелян в дома си в Бвайз, предградие на столицата Кампала. Трагедията се е случила тази нощ пред очите на жена му, след като въоръжени мъже са нахлули в дома му и убили 39-годишния боксьор. Съпругата на жертвата […]