Това е хронологията по превземането на ББР

NetNews

Хронология на превземането на Българска банка за развитие от "правилните хора". Всичко се случва буквално месец по месец. Това коментира във "Фейсбук" съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев.

– През февруари 2017 година Агенцията за приватизация с ръководител Емил Караниколов извършва една от много малкото си сделки от години, като продава Дипломатически клуб Бояна на няколко младежи, които по-късно го прехвърлят на фирма, свързвана с Делян Пеевски.

– През май Караниколов става икономически министър от квотата на Атака. Тогава обявява, че приватизация повече няма да има.

– През юли собствеността върху ББР се прехвърля от финансовото към икономическото министерство.

– През септември Стоян Мавродиев става изпълнителен директор на банката.

– През ноември се променя Устава на ББР, така че да падне заложеният дотогава таван на отпусканите кредити до 10% от капитала на банката.

– Шест от осемте големи кредита на банката се отпускат след влизането на Мавродиев в нея. За хотела на Пеевски в Гърция, за 150-те милиона на Вълка, за дупката на Гергов във Варна и тн.

– Тепърва ще берем плодовете на тази експанзия към "нашите" хора. Една държава се развива успешно, когато няма наши и ваши. А когато побеждават тези, които предлагат най-добри продукти и услуги на клиентите. Ако не го постигнем – ще си тънем в ей такива схеми.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ружа Райчева: Борисов е системен престъпник, но...

„Реваншизъм“ стана по-популярна дума и от „суверенитет“, и това не е случайно, пише журналистката и представител на "Има такъв народ" Ружа Райчева във Фейсбук. "ГЕРБ се опитват да се измъкнат чрез тази дума, но дали пък нямат основания? Да, много е приятно да тъпчат враговете ти и да ги гонят […]