Тодор Тагарев: България да излезе с позиция по скандала между Чехия и Русия

NetNews

"Важно е България да излезе с позиция по скандала между Чехия и Русия“. Това обяви бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев в ефира на бТВ.

По думите му щом в дипломатическия скандал е замесено името на български гражданин – бизнесменът Емилиян Гебрев, трябва и България да има позиция по въпроса.

„Тази външна политика е въпрос на изпълнителната власт“, каза Тагарев. Според него трябва по дипломатическа линия страната ни да поиска информация за какво точно е участието на Гебрев и неговия бизнес.

„Имало е снабдяване с оръжия за Украйна, твърди се, че Гебрев е доставял такива боеприпаси. Това лесно може да се провери. Ние сме длъжни да обменяме информация с други държави“, допълни Тагарев.

Според него след публикацията по темата в „Ню Йорк таймс“ може да се очаква реакция по най-високите нива на държавната администрация.

Относно съобщенията от Кремъл, че Русия подготвя списък с „неприятелски държави“, Тагарев коментира, че ние вече сме в такъв списък. „Русия е обявила НАТО за враг, НАТО са 30 страни, ние също сме сред тях“, поясни той.

За военните учения в Черноморския регион Тагарев коментира, че всяка от страните е постигнала целите си – Русия се е утвърдила като политическа сила, докато демократичните държави показаха решителност. „Показа се, че Украйна като партньор на Европа ще получи сериозна подкрепа“, допълни той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Кръстникът" Ал Пачино стана на 81 г.

Великият актьор Ал Пачино навърши 81 години. Блестящо превръщайки се в безмилостен мафиотски бос или честен полицай, докосващ публиката под формата на сляп полковник или разсмивайки я в ролята на неудачен разбойник, че дори до ролята на самия дявол – за него нищо не е невъзможно, пише Дарик. Любимият на […]