Тодор Тагарев: Технически проблем или грешка на пилота са възможните причини за инцидента на МиГ-29

NetNews

Технически проблем или грешка на пилота са възможните причини за инцидента с наш изтребител, който падна в района на Шабла по време на учение. Това заяви пред бТВ бившият военен министър Тодор Тагарев.

По думите му в учението участват изтребители МиГ-29, щурмови самолети Су-25, хеликоптери от ВВС и ВМС, както и средства за противовъздушна отбрана. Според Тагарев изтребителите са на повече от 30 години и имат трудна поддръжка, затова и технически проблем е вероятна причина.

За възможността пилотът да е допуснал някаква грешка той заяви:

„Изпълнението на задача в морски условия е по-сложно отколкото над сушата. Има случаи в миналото за загуба на ориентация на пилота. С тази стара техника той няма възможност да използва съвременни средства за навигация и управление за избягване на сблъсък. Това също е едно възможно обяснение“.

Бившият военен министър изрази надежда пилотът да е успял да катапултира и да бъде открит.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ликът на Борисов превзе киноложка изложба в Банкя (СНИМКИ)

Киноложка изложба на български овчарски кучета се проведе в Банкя. Най-голямо впечатление на събитието обаче не направиха четириногите, а техните собственици и любителите, голяма част от които носеха едни и същи бели тениски, щамповани с лика на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Артикулите бяха раздавани безплатно на щанд, специално подготвен […]