Томислав Дончев е притеснен от сътресения на изборите заради машините

NetNews

Неуредиците между възложител и доставчик на машините за гласуване могат да доведат до сериозни сътресения на предстоящите парламентарни избори, заяви в Благоевград Томислав Дончев от ГЕРБ, уверявайки, че проблемът не е в парите, те са осигурени.

"Предишното ръководство на ЦИК е възложител на въпросната обществена поръчка. Министерският съвет няма нищо общо с тази процедура, като изключим осигуряването на финансирането, което е осигурено. Много са предизвикателствата пред организацията, особено при изцяло машинен вот. От опит знам, че транспортирането и на машините, и на бюлетини в същото време, е огромно логистично предизвикателство. Особено когато говорим за машини в чужбина, тази задача става с пъти по-сложна! Служебното правителство би трябвало да се фокусира върху изпълнението на тази задача. Не ми се иска да има провалени парламентарни избори! Това не е добро за никого", сподели Дончев, цитиран от БНР.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хиляди на протест в Чехия

Хиляди граждани излязоха на протест в Чехия, съобщи радио Прага. Протестиращите настояваха за независимост на съдебната система. Протестът беше организиран от опозиционна група. Това е групата ‘‘Милион мигове за демокрация‘‘. На протестите са присъствали близо пет хиляди души, Отправен беше призив за оттегляне към министъра на правосъдието. Протестът се състоя […]