Тошко Йорданов след преговорите с ДБ: СПрете да набутвате ДПС, това ще е правителство на една партия

NetNews

Най-голямата парламентарнo представена политическа сила "Има такъв народ" започна преговори и консултации за сформиране на правителство. Първата среща на ИТН беше с коалицията "Демократична България" и се проведе в сградата на парламента.

"Нека да свърши цикълът от разговори с останалите политически сили, за да видим какво е възможно и невъзможно от гледна точна на парламентарна конфигурация и след това ще имаме нови разговори. От важните теми не установих съществени разминавания между нас и ИТН", заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов, който заедно с Тошко Йорданов даде интервю пред медиите.

"За имена не сме говорили. Целта на този разговор не беше да говорим за конкретни имена, така че не знам защо има такива очаквания", отговори на журналистите Иванов.

"Право на мандатоносителя е да преговаря с когото иска. Нашата цел все пак е правителство, което е максимално отдалечено от ДПС", категоричен беше съпредседателят на ДБ.

"Ако има правителство, то обективно ще бъде правителство на една партия, правителство на малцинството. Няма да е коалиционнно правителство, престанете да спекулирате с ДПС. Престанете. Те биха могли да гласуват за това правителство – и БСП, и ДБ, и "Изправи се! Ние идваме! Спрете да набутвате ДПС или ГЕРБ", отбелаза на свой ред Тошко Йорданов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стоев: Трябва споразумение за прилагане на договорите със Скопие

Най-прекият път за решаване на спора между София и Скопие е двустранно споразумение. Ако го постигнем, ще докажем, че двете държави могат да решават чувствителни проблеми, без да занимаваме ЕС. Това заяви българският външен министър Светлан Стоев по време на брифинг за двустранните отношения на България и Северна Македония. Според […]