Тревожен натиск върху болниците в Ямболско

NetNews

Натискът върху лечебните заведения в Ямболска област се увеличава, разкрити са допълнителен брой легла, включително и в интензивното отделение на държавната болница, предаде БНР.

Едва около 10 процента от записалите се за ваксиниране вчера са отишли за имунизация с ваксината на "АстраЗенека".

По-малко от 10 са поставените ваксини в имунизационния кабинет на РЗИ в Ямбол след възстановяването на процеса. Според секретаря на здравната инспекция Донка Желева, пациентите са разколебани, но от следващата седмица очакват имунизирането да се нормализира.

В момента се разполага с около 450 ваксини, като 250 от дозите отново са предоставени на личните лекари, след като миналата седмица бяха иззети от тях, заради стопирането на ваксинацията с препарата на "АстраЗенека".

Междувременно натискът върху болниците продължава да е много голям и в момента има свободни само 12 легла в държавната болница и по 4 в общинската болница в Елхово и кардиологичната болница, но там не се лекуват тежки случаи, уточни Желева. В частната болница Йоан Рилски се лекуват 47 пациенти с Ковид от разкрити 44 легла.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Диващина: Продължава обстрелът на влакове

Само в рамките на няколко часа вчера три влака са станали обект на нападение с камъни в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня, съобщиха от БДЖ, цитирани от Епицентър. При вандалските прояви няма пострадали хора, но има нанесени материални щети от счупени и пукнати прозорци на преминаващите композиции. […]