Трима министри ще говорят за разходването на държавни пари без обществени поръчки

NetNews

Министрите на финансите Асен Василев, на икономиката Кирил Петков и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова ще дадат брифинг в Министерския съвет след днешното правителствено заседание.

Тема на брифинга ще бъде разходването на държавен ресурс без обществени поръчки, съобщиха от правителствената информационна служба.

На днешното редовно заседание кабинетът се очаква да одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за чужденците в България.

Очаква се да бъдат одобрени допълнителни трансфери за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по Националната програма "Оптимизиране на вътрешната структура на персонала", одобрена с решение на Министерския съвет от тази година за одобряване на Национални програми за развитие на образованието, и за финансиране на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст.

Министерският съвет ще одобри също и допълнителни разходи/трансфери за допълнителни стипендии на докторантите от държавните висши училища и научни организации за 2021 г., както и трансфери по бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2021 г. чрез трансфер от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Правителството ще признае Сдружението "Национална организация "малки български хора" за национално представителна организация на хора с увреждания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 30.06.2021 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Ще успеете да видите реализирани идеите си. Е, може да има малко проблеми от страна на приятели, но нещата лесно ще се разрешат. Изпълнявайте стриктно задълженията си и не закъснявайте със сроковете, за да ви е чиста съвестта, независимо от приказките по ваш адрес. Телец Ще […]