Търсят нов шеф на „Военна полиция“

NetNews

Министерството на отбраната предлага нов критерий за назначаване на директор на „Военна полиция“. Това става ясно от предложение на министър Красимир Каракачанов, публикувано на портала за обществено обсъждане.

Предложението в правилника на „Военна полиция“ ще позволи директор да става военнослужещ, който притежава не по-малко от 10-годишен професионален опит в службите за сигурност или във въоръжените сили, уточнява БНР.

Сега действащото условие е директорът да има опит само в службите за сигурност.

Според анализа на МО промяната ще даде възможност изборът да става сред „висшите офицери и такива с военно звание „полковник“.

Наскоро Асоциация на военни полицаи припомни, че назначение на „външен човек, би могло да доведе до негативни последици в работата“ на служба „Военна полиция“.

Две седмици има за общественото обсъждане на предложението за промяна на критериите. То трябва да мине и през МС.

Промяната се предлага на фона на рокадата, която трябва да изпрати сегашния ръководител на службата – бригаден генерал Борислав Сертов за военен аташе в Москва.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почти 90 милиона е бюджетът на община Враца за 2021 година

Почти 90 милиона лева се очаква да е бюджетът на община Враца за тази година. Точната сума е 89 067 624 лева, което е с близо 13 милиона лева повече от предходната финансова рамка. Очаква се публичното обсъждане на предложения бюджет да се състои на 3 февруари. Най-много средства във […]