Фалшива новина забърка Валери Симеонов в скандал с показване на среден пръст

NetNews

Категорично осъждаме създаването и използването на фалшиви новини, които забъркаха лидера на НФСБ Валери Симеонов с измислени обвинения за показан среден пръст към ресторантьорите по време на протеста. При положение, че той излезе с подкрепа за бранша – както днес, така и в поредица от публични изявления през последните две седмици, написаха в официална позиция до медиите от НФСБ.

Изнесеното от няколко медии, свързани с обща политическа платформа и с новите службогонци, гонещи власт, за отправени неприлични жестове от страна на Валери Симеонов, категорично не отговаря на истината. Ще повторим – няма по-последователен политик, когато става дума за защита интересите на българския бизнес – в случая на ресторантьори и собственици на заведения.

Няма да коментираме фалшивите новини – предоставяме фактите:

В интервю пред Нова телевизия на 15 януари, на пресконференция в Бургас на 25 януари, в множество интервюта пред информационни агенции и сайтове Валери Симеонов изрази позиция, различна от тази на Националния щаб и Правителството, и подчерта:

„Отварянето на училищата носи по-голям риск от това да бъдат отворени ресторантите и кафенетата. В една класна стая – където децата общуват емоционално, активно и са повече, опасността е по-голяма, отколкото в ресторанта – където сяда малка компания, има отстояние и общуването не е толкова близко. Аз съм за това ресторантите и кафенетата да бъдат отворени“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Касчиев: Опитват да прикрият провалите в енергетиката

Правителството взе решение неизползваното оборудване от АЕЦ "Белене" да бъде използвано за нова мощност в АЕЦ "Козлодуй". Накъде поема българската енергетика и какво ще се случи с централите във време на пандемия? "Това е решение, целящо да прикрие редица провали в енергетиката. АЕЦ "Белене" е оплетено кълбо от неразрешими проблеми. […]