Фармацевт: Ако седите 4 часа при пътуване, пак може да развиете тромби

NetNews

Недоверието към "АстраЗенека" расте заради последните данни за рискове от тромбоза. Разнопосочните мнения за странични ефекти от използването на препарата бяха разгледани подробно от Европейската агенция по лекарствата. Тя излезе със съобщение, че рисковете от тромбози не могат да бъдат абсолютно пренебрегнати. И затова беше допълнена и листовката на препарата.

,,Агенцията заявява, че не може да бъде отхвърлена връзката между лекарството и тромбозите'', заяви председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

13 смъртни случая на 1 милион не е висок процент. Към 14 март са направени ваксини на близо 20 милиона души. Мисля, че тази ваксина има доста редки и малко странични ефекти. При много лекарства, като контрацептивите, е много по-голям рискът от тромбози. Дори при пътуване, ако седите около 4 часа, също могат да се образуват тромби, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Николай Костов

Одобрението на всяко лекарство преминава през няколко фази.

Пътят на одобрение минава през четири фази, като те могат да бъдат обединени – две от тях. Три от фазите се правят преди пускане на пазара и една след като излезе на пазара. Обикновено е повече от две години, между 2 – 5, но тук всичко е много ускорено, добре финансирано, каквото не се е случвало в нормални ситуации, допълни още фармацевтът.

Според Костов по-малка доза от препарата на "АстраЗенека" има по-добър ефeкт.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Балерина от "Болшой театър" със скандални разкрития

Известният руско-грузински балетист и хореограф Николай Цискаридзе – член на балет "Болшой" в периода от 1992-2013 г. и ректор на Академията за руски балет "Ваганова", обвини в сексуален тормоз бившия директор на най-големия оперен и балетен театър в Русия – Сергей Филин. В скандално интервю в YouTube 47-годишният артист разказва […]