Хазарта: За компенсациите трябват критерии, всеки може да се снима с балалайка

NetNews

Данъци трябва да се плащат, защото така работи държавата. Това коментира Ицо Хазарта, след като решението за подпомагане на артистите предизвика скандал и остри реплики в гилдията.

Изпълнителят и музикален продуцент Любо Киров заяви преди дни в „Лице в лице“, че става въпрос за недоразумение, от страна на хората, които не са се запознали в детайли с предложението. А относно предложението на Ицо Хазарта – помощите да са съобразени с данъците, Киров посочи, че го подкрепя напълно, но ще излезе солено на държавата.

Творците ще получат еднократно по 4350 лева.

Рап изпълнителят защити позицията си днес, като посочи, че данъците са важни.

„Ще им потрябват (на артистите – б.р.) може би някой ден линейки, ще искаш децата да ходят на училище, то е безплатно, но някой трябва да плаща, ще искаш да светят улиците“, заяви Ицо Хазарта.

Според него критерий за получаване на парите от държавата е именно плащането на данъците:

„Изразих мнение и се аргументирах, държавите в ЕС компенсират бизнесите и хората, пострадали от епидемията. Не съм съгласен с една дума, която използва Любо – помощи. Те се плащат на хора с увреждания, но когато държавата ти забрани да изпълняваш дейността си, тя трябва да те компенсира, а начинът, с който доказваш какво си загубил – е чрез данъчна декларация“, добави артистът.

Според него за компенсациите трябва да има критерии, защото всеки може да се снима с една „балалайка и да каже, че е музикант“, обясни Ицо Хазарта.

Относно квотите за българска музика в радиата и медиите ни, той смята, че задължаването да се пуска нечие произведения не е хубаво.

Аз имам 60 песни, но ме знаят със 7-8. Защото другите не са достатъчно добри, каза рап изпълнителят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От Барселона вече са отправили оферта за Агуеро

От Барселона вече са изпратили официална оферта на Серхио Агуеро, съобщават от TyC Sports. Аржентинският нападател, чийто договор с Манчестър Сити изтича на 30 юни, може да бъде едно от първите нови попълнения на каталунците за следващия сезон. Този сезон Агуеро е изиграл само 331 минути в мача заради множество […]