Харалан Александров: Започва голямата битка за протестния вот

NetNews

"Краткосрочната задача на протестите не бе изпълнена – оставка на властта. Ще видим на изборите дали ще бъде изпълнена дългосрочната, зависи какво ще бъде съотношението на силите. Изглежда като разхищение на емоционална гражданска енергия". Това каза пред Нова Нюз социалният антрополог Харалан Александров.

"Устойчивите образи в колективното въображение все повече са анимационни. Очаквам надиграването да продължи", заяви Александров.

По думите му щом идентичността не е стабилна, няма как да се изгради устойчива политика.

"Започва голямата битка за протестния вот. При сравнително високо гласуване, може да е определяща, може да достигнат милион", коментира антропологът.

Според него опозиционните лидери, част от протестите, нямат обединяващ потенциал. Необходимо е да се предложи проект за общо бъдеще.

"Радев се държи като военен лидер, би бил перфектен в условия на война. Той е смел и праволинеен, не сваля от мерника си врага. При остър социален конфликт лидерството на Радев ще започне да получава подкрепа", смята Харалан Александров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лицемерието на Борисов и Радев

След като поизчака да се изкажат световните политически лидери и се скри зад колективните органи на ЕС, българският премиер зае позиция от Фейсбук страницата си за ареста на руския опозиционен лидер Алексей Навални. Бойко Борисов изрази загриженост за неговата сигурност и права, както и за свободния глас на опозицията, без, […]