Хасан Адемов каза кога е добре парите за пенсия да стоят в частен фонд

NetNews

Хората, които ще получат минимална пенсия или максималния размер – сега 1440 лева, имат интерес да запазят парите си в частните фондове. Това заяви д-р Хасан Адемов, депутат от ДПС и председател на комисията по труда и социалната политика в НС, по БНР.

Той обясни, че осигурявалите се с минимални вноски няма как да очакват от първия стълб пенсия, различна от минималния размер от 300 лева.

Ако получаваш минимална пенсия от НОИ и имаш в индивидуалната си партида средства, които не ти дават възможност да получиш пожизнена пенсия за старост, желателно е да не ги прехвърляш в НОИ, защото 300-та лева са гарантирани. Изгодата е да останат парите в частния фонд и – ако са под 900 лева, да се получат тези пари еднократно. Тези, които са на минимален размер, имат интерес да си запазят парите в частните фондове, обясни Адемов.

Той допълни, че същото се отнася и за максималния размер на пенсиите, който вече е 1440 лева. Дори да добавиш в НОИ личната си партида, няма как да получиш по-висока пенсия, защото има таван на размера, каза още д-р Адемов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта за вечеря: Кюфтета от леща

Необходими продукти: 1 чаена чаша леща 4 супени лъжици брашно (може да е необходимо и повече) 1 глава лук 1 морков подправки – черен и червен пипер, кимион, чубрица 2 яйца олио или зехтин сол на вкус Начин на приготвяне: Почистете и измийте лещата, след което я сложете да се […]