Хора на изкуството на протест срещу мерките

NetNews

Ограничителните мерки срещу COVID-19 изкараха на протест хората на изкуството. Недоволство има едновременно в София и Варна.

Демонстрацията в столицата беше пред сградата на здравното министерство и преминава под надслов "Изкуството е живот". Исканията им са да се отворят танцовите школи, музикалните зали и фитнесите, съобщи бТВ.

"Почти два месеца ние не извършваме дейност, а това се случва за втори път в рамките на една година. За пореден път виждаме противоречия в заповедите на министерството, чувстваме се дискриминирани", каза хореографът Петър Немски.

Представители на протеста влязоха в сградата на здравното министерство за среща със здравния министър проф. Костадин Ангелов и министъра на културата Боил Банов.

Във Варна се събраха над 200 демонстранти. Протестът започна на входа на Морската градина и премина в шествие към сградата на Общината. Те настояват за гаранции в подкрепа на бранша при форсмажорни обстоятелства.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мащабна спецакция в Бургас

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани шестима мъже и три жени (на възраст между 26 и 41 години), като са образувани четири бързи производства […]