Христо Бозуков: Няма изненадани от твърденията на Илчовски

NetNews

"В последните дни преди вота на 4 април редица промени са били направени в структурите на Министерството на земеделието. Всичко това ще бъде обект на щателна проверка. Смущаващи действия виждам навсякъде и може би навсякъде ще трябва да се правят промени".

Това заяви в ефира на БНТ служебният земеделски министър Христо Бозуков.

“Не се учудих и не вярвам някой от обществото да се е изненадал /б.р. – от твърденията на земеделеца Светослав Илчовски/. Знае се, че там, където има много пари (а в българското земеделие влизат много европейски средства), това изкушава да се създават корупционни практики, неправомерно да се усвояват средства. Затова се раждат много богати хора, олигарси. Разбрах това, което знаех. Мисля, че трябва да се промени схемата на действие в министерството и функционирането на съответните ведомства. Всички механизми са за въздействие и предполагат и корупция. Не заварих нещо нередно от одитите. Вероятно ще се наложи да се вкарват независими одити, за да може да се разкрие същността на нещата", посочи Бозуков.

Той бе категоричен – ревизия ще има, но тя е трудно нещо, особено ако се разчита на заварените структури.

"Знаете те са наследени от предишното ръководство и предполагам са лоялни към него. Не може да се разчита на пълно въздействие според изискванията. Затова ще е трудно, но ревизията ще тече през целия период на служебния кабинет”, обясни земеделският служебен министър.

Бозуков заяви, че основните плащания по програмите са били извършени и остават някои дребни доплащания.

"И земеделският сектор е засегнат от COVID пандемията. За съжаление, през тази година средствата са много малко или липсват. Субсидиите на новите страни-членки са в известен процент по-ниски от тези на старите страни-членки. Борбата е да бъдат изравнени. Българските земеделски производители не получават същото ниво на средства както европейските“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Довечера затварят кръговото при пътен възел "Горубляне"

Тази вечер от 22 ч. до 6 ч. сутринта на 24 май, за полагане на последния износващ пласт от асфалтовата настилка ще бъде затворено кръговото кръстовище при пътен възел "Горубляне" на Южната дъга на път II-18 Софийски околовръстен път /СОП/. Това съобщават от АПИ. За да не се затруднява трафикът […]