Христо Иванов, ДБ: Отношението към „сарайския модел“ ще определи кои са партиите на промяната

NetNews

„В България има корупционен режим и неговите корени са в тоталитарния режим, в продължаващото влияние на структурите на комунистически режим. Той е инкорпориран политически в това, което наричаме „сарайския модел”. Именно решението на този дълбок системен проблем, е реалният отговор на това как България да излезе от кризата“, обяви от трибуната на Народното събрание Христо Иванов от името на парламентарната група на „Демократична България“. По думите му именно как се позиционира всяка политическа сила по тази тема, ще бъде лакмусът за това кои наистина са партиите на промяната.

„България е в криза и най-очевидното проявление на този факт е, че от повече от година нямаме пълноценно нормално управление, нямаме управление, което се ползва с доверие, нямаме управление, което се ползва с парламентарна подкрепа и нямаме ясна формула за това как да съставим следващо управление“, коментира още Христо Иванов.

На първо място сред новите приоритети той постави подготовката за задаваща се следваща Covid вълна.

На второ място – че следва максимално бързо да се осигури внасянето на Плана за възстановяване.

Третият акцент бе за необходимостта от работата по бюджет на промяната, в който да се заложи моделът за възстановяване и решителни мерки за подобряване на ефективността на публичните разходи.

Разговорът за реформа в здравеопазването трябва да започне веднага, подчерта Иванов.

Като други акценти Христо Иванов открои политиките за българите в чужбина, продължаването на реформите в изборното законодателство и зелената тема.  

„Даже ми е неудобно да цитирам доклада на ЕК, защото българските граждани го казаха. Г-н Гешев за поредно откриване на парламент не смее да се появи тук. Надявам се, че това е израз на това, че той се подготвя да си подаде оставката“, коментира Иванов проблемите в съдебната система.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пазарът на автомобили в Европа: Най-много нови коли се продават в Германия

През юни в Германия са продадени 274 152 автомобила, което е с 24.5 процента повече в сравнение със същия период на 2020 година. Франция със 199 508 нови автомобила (-14.7 процента) се нарежда на второ място, а Великобритания затваря челната тройка със 186 128 продадени автомобила, което е с 28 […]