Христо Иванов за ЦУМ-гейт: Имаме мафия, овладяла българската държава (ВИДЕО)

NetNews

Имаме мафия, която е в сърцето на българската държава. Мафия, която е овладяла прокуратурата. Мафия, която е овладяла Висшия съдебен съвет. Това обясни съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в социалните мрежи. Коментарът му е по повод ЦУМ-гейт.

„Можете да мислите каквото си искате за това, че съм бил министър на Борисов, но аз исках да огранича властта на главния прокурор. Бях всеки ден в конфликт с Пепи Еврото и с Цацаров“, коментира Иванов.

Аферата "ЦУМ-гейт" обозначава срещата между трима души в офиса на бизнесмена Георги Гергов през 2017 г. Освен самия Гергов, участници в срещата са тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров и бизнесменът и издател на вестник "Сега" Сашо Дончев. Офисът, в който е протекла срещата, е разположен в ЦУМ.

Дончев твърди, че по време на разговора се е почувствал заплашен от Цацаров, който му е искал обяснение за редакционната политика на „Сега“. Съдебните инспектори обаче не откриха данни за нарушения на Сотир Цацаров. Три години по-късно става ясно, че проверяващите са приели за достоверна позицията на тогавашния главен прокурор, въпреки че той е отказал да им съдейства.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Mercedes-Benz разработва електрическа платформа за лекотоварни автомобили

Mercedes-Benz обяви, че ще инвестира €350 млн. в разработката на нова платформа за електрически лекотоварни автомобили. Архитектурата ще послужи за основа на следващото поколение на семейството eSprinter. Засега от компанията не разкриват подробности за техническите спецификации на новата платформа. Известно е само, че на нея ще бъдат построени няколко модела […]