Христо Иванов: Когато Гешев се прави на идиот, ние ще разчитаме на чешката прокуратура

NetNews

След като чешката прокуратура се задейства по въпроса с продажбата на ТЕЦ “Варна” на Ахмед Доган, “Демократична България” ще ѝ предостави всички материали, които има по казуса. Това каза съпредседателят на обединението Христо Иванов във видео, излъчено на живо от варненската централа.

“Когато каскетът Гешев се прави на, как беше казал в онзи запис – на идиот, ние ще разчитаме на чешката прокуратура, търсим чешката прокуратура, ще търсим възможност с чешките политици, които вдигнаха шум по казуса, заедно да направим постъпки пред Европейската комисия. Ние няма да се откажем да шумим по тази тема”, заяви Иванов.

Той припомни историята с продажбата на ТЕЦ “Варна” и с получаването на студения резерв след изненадващия отказ на държавната ТЕЦ “Марица Изток 2” от него. Припомни и сигналите, които подаде в прокуратурата през юли и август, до институции като Министерството на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране, както и въпросите до ТЕЦ “Марица Изток 2”.

“Когато ние започнахме да шумим, замразиха студения резерв, премахнаха тази схема, но всички регулаторни институции, които сигнализирахме, не направиха нищо. (…) Пълно мълчание. Институциите в България – регулаторите, прокуратурата, изпълнителната власт, са само обслужващ персонал на корупционните далавери”, заяви днес Иванов.

Той припомни и че на фона на протестите през лятото тихомълком бе удължен мандатът на близкия до Ковачки и ДПС Владко Владимировски като член на КЕВР. Така стана възможно ДПС и приближените на Доган сега да имат блокираща квота в енергийния регулатор.

“В парламента ще започнем постепенно отвоюване на всички регулатори. Защото без да свършим и тази работа, ние никога няма да можем цялата тази корупционна класа да я лишим от възможността да задушава страната ни, да краде нашето собствено бъдеще”, заяви съпредседателят на “Демократична България”.

“На тези избори въпросът, за който ще се гласува ще бъде: “Ще може ли България да излезе от това дъно?”. От дъното, на което е закотвена от ГЕРБ и корупционната клика около Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски. Защото на това дъно тя е едновременно най-корумпираната и най-бедна страна в ЕС. Защото корупцията и бедността са двете страни ан една и съща монета – докато едни стават богати, други се натискат надолу, за да станат бедни и им се крадат не само доходи, краде им се бъдещето. Ние на тези избори трябва да пречупим гръбнака на тази корупционна класа и да си вземем страната обратно”, заяви Иванов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От ГЕРБ обещават, че няма да се допусне строителство в Морската градина във Варна

Настоящата общинска администрация във Варна няма да допусне строителство в Морската градина, заяви в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ председателят на групата общински съветници от ГЕРБ във Варненския общински съвет Бранимир Балачев. Той подчерта, че от 2014 година общината има твърда позиция за неиздаване разрешения за строеж в парка. […]