Цветанов: ГЕРБ се превръща в нежелан партньор

NetNews

„Ще бъдем незаобиколим фактор в парламентарната дейност на следващия парламент. Което означава, че ще бъде незаобиколим фактор и при формирането на следващия парламент”. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS председателят на „Републиканци за България” и бивш зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му в „Републиканци за България” има една червена линия зад която са БСП, ДПС и ГЕРБ. „От тази гледна точка смятам, че трябва да се промени цялото политическо говорене и да се промени статуквото, което е днес в България”, посочи той.

„Знаете, че три са възможностите, които предлага президентът по Конституция като връчване на мандат. Първият, вторият и третият – може да бъде връчен от избора, който ще направи държавния глава и това не означава, че ще бъде третата политическа сила”, заяви Цветанов.

Целта на партията му е да бъде в тройката на предстоящите парламентарни избори, колкото и несериозно да изглежда това на база социологическите проучвания. По отношение на броя депутати, които ще влязат от партията му в парламента, той посочи: „Всичко ще зависи от броя партии и коалиции, които ще влязат и броя на парламентарните групи, които ще се създадат”.

„Мисля, че ГЕРБ започва да се превръща в нежелан партньор на почти всички извънпарламентарни партии и коалиции, които участват в тази политическа надпревара. Времето ще покаже какви ще са разговорите, които ще се водят, и каква ще бъде формулата за управление на страната. Не изключвам вероятността ГЕРБ да не участват въобще в управлението на страната. А и те нямат интерес да управляват. Защото те искат да минат в опозиция – особено с това тежко наследство, което оставят, няма кой да иска да управляват”, категоричен е Цветанов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия разработва цифрови двойници на АЕЦ с малка мощност

Руският научно-изследователски институт по експлоатация на АЕЦ започна разработване на цифрови двойници на атомни електроцентрали с малка мощност с реакторни инсталации РИТМ-200Н и „Шелф-М“. Цифровият двойник ще включва изчислителни кодове, моделиращи физическите процеси в реактора (топлохидравличните, неутронно-физическите и електротехническите) в различните режими на експлоатация, средствата за моделиране и моделите, базите […]