Цветан Цветанов: Не мога да бягам от биографията си

NetNews

Всички политически формации, участващи в предизборната надпревара заявяваха, че може би ще се създаде хаос на вота, защото правителството не предлагаше решения, макар за всички да беше ясно, че ще има пандемия и нов локдаун. Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в предаването „Денят ON AIR” по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите му ситуацията e неглижирана от управляващите, не се e предложил никакъв протокол за провеждането на изборите и особено за хората, които са карантинирани.

„Сега, когато сме в локдаун, е абсурд всички карантинирани да могат да гласуват“, каза Цветанов.

Той сподели впечатления от многобройните си срещи в страната и заяви, че хората са объркани от непоследователността на мерките.

„Представителите на семейния и малък бизнес се оплакват от липса на подкрепа. Хората не знаят ще могат ли да получат здравни грижи ако изпаднат в критична ситуация и никой не вижда хоризонт и перспектива за личната си и професионална реализация“, коментира председателят на Републиканци за България.

„Ние призоваваме хората да гласуват. Всеки един човек трябва да осъзнае важността на своя глас, а не да оставя страната на случайността и на този хаос, който е в рамките на година и половина. Виждаме, че не могат да се справят“, каза той за управляващите и в отговор на въпрос това ли ще е най-ниската избирателна активност по време на парламентарен вот.

„Убеден съм, че "Републиканци за България" ще влезем в Народното събрание“, заяви Цветанов и даде пример с това, че само подписите, събрани за регистрация на партията за участие във вота бяха над 31 хиляди. „За да имаме тези проценти, които в момента ни дават социолозите, значи да имаме 13 до 20 хиляди гласа, а това е смешно“, категоричен бе той.

„Ние сме млада формация, но за шест месеца успяхме да изградим структури и да имаме хоризонтално покритие във всички области в страната“, припомни още Цветанов и сподели, че със зам.-председателя Павел Вълнев вече са обиколили страната няколко пъти, за да се срещат и разговарят с предприемачи, работодатели, граждани и симпатизанти по места.

„Вслушваме се и в нашите структури в страната, структурите бяха тези, които определиха водачите на листите и самата подредба на листите. Ние сме една от малкото партии, явяваща се на изборите с местни хора, които познават регионите си. Виждам го ежедневно на всички срещи“, заяви Цветан Цветанов.

„Много важно е една партия да бъде независима и да получава подкрепа от достойни българи“, каза Цветанов при въпрос за финансирането на ПП „Републиканци за България“. „Имам наблюдения от начина, по който Павел Вълнев беше направил медиен проект и всички журналисти, работили там могат да кажат, че в нито един момент не е имало някакво ограничение. По същия начин е и в партията“, категоричен е Цветанов.

„Аз съм участвал в управлението и не мога да бягам от моята биография, но мога да кажа, че като кандидат и избиран от Великотърновския район, винаги съм изпълнявал функциите си. За политиките, които съм реализирал и срещите, които съм имал с хората – оценката ще бъде дадена на предстоящите избори. А дали се чувствам част от статуквото – чувствам се част от процес в началото, когато ГЕРБ стартира и бях в изпълнителната власт. Но в последните две години не мога да се чувствам част от нещо, което превърна страната ни в една зависима държава от чужди интереси и държава, която днес няма медийна свобода“.

„Промяна ще направим с екипа, с който сме заедно в "Републиканци за България“, категоричен бе председателят на партията Цветан Цветанов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Васкес категорично отхвърля всички предложения на Реал - стана ясно кои европейски грандове дебнат

Лукас Васкес няма да подпише нов договор с Реал Мадрид, съобщават медиите в Испания. Според информациите 29-годишното крило е отхвърлило и последното предложение на "белите" за нов договор. Настоящото споразумение между двете страни изтича след края на кампанията. Офертата за подновяване на контракта е била за три години и намаление […]